Dekk pent til middagen

Fester eller familiesammenkomster er den beste tiden for alle å komme sammen og tilbringe tid med sine kjære. Å være vertskap for familiemåltider og feiringer bringer alle sammen for mat og nytelse, noe som resulterer i vakre minner og opplevelser som kan nytes for livet.

Det er lurt å planlegge på forhånd. Hvis det er et lite middagsselskap, bør du kunne lage mat til gjestene uten for store problemer, men ikke glem å sette sammen en handleliste minst tre dager i forveien. Det lønner seg også å ha dekorasjonen klart for seg før den selveste dagen, finn alt du trenger her.

Hvordan gjøre en borddekning

Det er noen få elementer som er de samme uansett hvilken middagsetning det skulle være. For eksempel skal tallerken være i midten, gaffel til venstre, kniv og skje til høyre. Vannglass skal plasseres over og til høyre for tallerkenen. I tillegg anbefales å sette en salatgaffel til høyre for middagsgaffelen. Servietten legges på toppen av dekketallerkenen eller der tallerkenen skal settes. Husk å holde serviettens brettede kant rettet bort fra spisetallerkenen.

Det er andre ting foruten bestikk og tallerkener som kan settes på middagsbordet. Som det siste innslaget på et mesterverk, kan en praktfull vase eller en elegant kandelaber få borddekkingen til å virke ekstremt forlokkende.