Ingen ny rekord i Diamond League på Bislett

Det var store forventninger til årets Diamond League på Bislett, hvor man håpet på hele sju nye verdensrekorder i ulike grener. Stort fokus var det spesielt på etiopiske Genzebe Dibaba, før hun skulle forsøke å slå sin storesøsters verdensrekord på 5000 meter, som ble satt på Bislett for akkurat sju år siden.Tirunesh Dibaba satte verdensrekord på Bislett for akkurat sju år siden på tiden 14.11,15. Nå var det hennes lillesøster Genzebes tur og forventningene før løpet var skyhøye, for hun hadde vist storform før hun ankom Oslo. 24-åringen har allerede verdensrekorden på 1500 og 3000 meter innendørs, rekorder hun satte kun på en uke.

Storfavoritt

Genzebe var storfavoritt før startskuddet og ekspertene anslo at også verdensrekorden skulle bli hennes. Dessverre klarte hun ikke rekorden, men knuste allikevel konkurrentene i feltet. To runder igjen før målstreken ledet hun med en hel langside, men tiden holdt dessverre ikke, som til slutt ble 14.21.29, i overkant av 10 sekunder bak sin storesøsters verdensrekord. For å klare ny verdensrekord måtte hun ligge på 68-sekunders runder, og lå faktisk en stund meget godt an. Dessverre klarte heller ikke harene å følge opp sin jobb, men sisterunden gikk på imponerende 65 sekunder.

Fulle tribuner og stor jubel

Som alltid var det fullsatte tribuner på Bislett stadion, og Bislett Games fylte for øvrig 50 år i år. De 15 000 på tribunene lagde et fantastisk liv da det norske håpet i Henrik Ingebrigtssen jaget Kenyanerne Asbel Kiprop og Silas Kiplagat nesten helt inn til mål på ExxonMobile Dream Mile. De to kenyanerne ble for sterke og gjorde opp seieren seg imellom i en fantastisk sluttspurt, men Ingebrigtssen kom på en sterk tredjeplass på tiden 3.54,45. Gullet gikk til Kiprop på 3.51,45 foran Kiplagat på 3.54.72.