Populære nattklubber i Oslo

Hovedstaden er nok Norges eneste partyby. Hit kommer folk fra fjernt og nært for å gå ut på byen og slå seg løs. Sentrum er fylt med nattklubber i alle varianter. Dessverre begrenser lovverket i Norge nattklubbenes åpningstider, noe som gjør at byen dør ut før solen er på vei tilbake. Når lysets stråler treffer Karl Johans gate, er nattklubbene for lengst tomme og gatene er på god vei til å bli rengjort.

Blå er blant de beste stedene man være i Oslo når det er helg. Omringet av grønne trær, en koselig gård og Akerselva som nærmeste nabo er Blå veldig populært blant folk som luker musikk. Hit kommer ukjente artister fra hele verden for å opptre på scenen.Foretrekker man klubbmusikk foran jazz og hiphop, kan man lett finne Jaeger eller Raspoutine i sentrum. Førstnevnte har DJ’er på scenen hver kveld og det er hit folk kommer for å «ta av» etter en stressfull uke. Raspoutine er minst like populær – her er det faktisk best å komme tidlig, eller bestille seg et bord om man er en gruppe. Alle oslofolk vet hvor kjipt det er å komme seg ut sent og bli nødt til å stå i døra og håpe på at vakta slipper deg inn.

kongensslott

Ett av de mest populære stedene de seneste årene er Baroque, like bak Kongens slott. Om sommeren er det populært å starte kvelden på restauranten før man beveger seg opp trappen til Baroque Lounge. Der kan man slappe av med en flaske vin og kanskje en dessert før man bretter opp ermene og beveger seg sakte men sikkert ned til kjelleren, der dansegulvet sprenger i ellevill ekstase etter midnatt.Oslo sover aldri. Selv når nattklubbene er stengt, er det noen som har sine dører åpne. Kebabsjapper og morgenbarer, samt ulovlige nattklubber har alle sin plass i hovedstaden.